Annons
Växjö

Bostadspriserna ökar i Växjö igen

Växjö • Publicerad 10 april 2023
Foto: Nadia Hagberg

Enligt nya siffror för de tre senaste månaderna från Svensk Mäklarstatistik ökar bostadsrättspriserna i Kronoberg med 2,1 procent, samtidigt som villapriserna sjunker med 1,8 procent.

I Växjö kommun ökar priserna för både bostadsrätter och villor. Bostadsrättspriserna ökar med 0,2 procent samtidigt som villapriserna ökar betydligt mer, 6,8 procent.

Annons

På tolv månader har priserna dock sjunkit rejält. Det är -13,2 procent för bostadsrätter och -9,2 procent för villor i kommunen.

I hela Kronobergs län har bostadsrättspriserna på ett år sjunkit med 16 procent medan villapriserna sjunkit med tolv procent.

Under de tre senaste månaderna såldes det färre bostäder jämfört med samma period i fjol. I länet såldes 164 bostadsrätter, en nedgång med 39 procent, och 203 villor, en nedgång med 15 procent.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons