Annons
Växjö

Bostadspriserna ökar i Växjö och Kronoberg

Växjö • Publicerad 18 juni 2023
Bostadspriserna i Växjö och Kronoberg ökar.
Bostadspriserna i Växjö och Kronoberg ökar.Foto: DENNIS YLIKANGAS

Under de tre senaste månaderna har bostadspriserna ökat i Kronobergs län. Enligt ny statistik från Svensk Mäklarstatistik har bostadsrättspriserna i länet stigit med fem procent och villapriserna har stigit med tre procent.

Däremot har antalet sålda bostäder minskat kraftigt. Under de tre senaste månaderna såldes 173 bostadsrätter i Kronoberg, vilket är 42 procent färre än samma period förra året. Det var 236 villor som såldes, vilket var en nedgång med 31 procent.

Annons

I Växjö kommun har priserna på bostäder också ökat men betydligt mer blygsamt. Bostadsrättspriserna ökat med 0,5 procent och villapriserna med 1,8 procent. På ett år har bostadsrättspriserna i Växjö sjunkit med 15,9 procent och under samma period har villapriserna minskat med −11,8 procent.

I Sverige som helhet har priserna på villor stigit med två procent och för bostadsrätter är uppgången fyra procent.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons