Annons
Växjö

Bostadspriserna sjunker i Kronoberg

Växjö • Publicerad 11 mars 2023 • Uppdaterad 14 mars 2023
Till salu-skylt, bostadsförsäljning
Till salu-skylt, bostadsförsäljningFoto: Kenth Jönsson

Under de tre senaste månaderna har både bostadsrättspriserna och villapriserna i Kronoberg sjunkit med fyra procent. Detta samtidigt som bostadsrättspriserna i hela Sverige steg med en procent och villapriserna låg kvar på samma nivå.

Även om man kollar på det senaste året så står Kronoberg ut om man jämför med hela Sverige. Över ett år så har bostadsrättspriserna sjunkit med 16 procent och villapriserna med 11 procent. Motsvarande siffror i hela landet är en 11 respektive 13 procent.

Annons

– Den senaste räntehöjningen verkar än så länge inte haft någon stor effekt på bostadspriserna, men köparna känner fortfarande viss oro inför framtiden. Det gör att många bostadsaffärer drar ut på tiden och att det höga utbudet av bostäder till salu ännu håller i sig, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Statistiken kommer från Svensk mäklarstatistik.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons