Annons
Växjö

Bostadspriserna sjunker i Växjö

Växjö • Publicerad 11 mars 2024
.
.Foto: Mattias Lundvall

Priserna på bostadsrätter och villor sjunker i både Växjö och Kronobergs län. De tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter i Växjö gått ner med 1,1 procent och villapriserna har sjunkit med 0,6 procent enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

I hela Kronoberg har bostadsrättspriserna sjunkit med fem procent och villapriserna med två procent de tre senaste månaderna.

Annons

Enligt Svensk Mäklarstatistik ökar antalet sålda bostäder jämfört med i fjol och i februari såldes 12 500 bostäder, vilket var en ökning med tio procent jämfört med samma period i fjol.

– Att fler affärer går till avslut är ett lovande tecken på att marknaden börjar vakna till liv efter en lång vinterdvala. Om trenden håller i sig återstår att se, men antalet affärer under januari och februari var ungefär lika många som samma period 2019, säger Oskar Öholm, vd för Mäklarsamfundet.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons