Bottenlaget Malmö straffade serieledande Växjö

Växjö • Publicerad 20 oktober 2022
Växjö Lakers-Malmö Redhawks.
Växjö Lakers-Malmö Redhawks.Foto: JONAS LJUNGDAHL

För tredje matchen i rad gick Växjö Lakers match till förlängning. I torsdagens hemmamatch mot Malmö stod det 2-2 efter ordinarie speltid och på straffar avgjorde förre Lakersspelaren Marcus Sylvegård.

I matchen tog Växjö Lakers ledningen i den första perioden genom Hardy Häman Aktell. I den andra perioden kvitterade Malmö och bortalaget tog även ledningen i matchen i den tredje perioden. Med drygt två minuter kvar av ordinarie speltid ledde Malmö med 2-1 men Lakers kom tillbaka och kvitterade genom Hugo Gustafsson vars mål tog matchen till förlängning.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Straffläggningens enda målskytt blev förre Lakersspelaren Marcus Sylvegård som sköt extrapoängen för sitt Malmö Redhawks.

Det var Växjö Lakers sjunde raka match med poäng.