GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bra sommar för hotellen i Växjö – bättre än innan pandemin

Växjö • Publicerad 22 september 2022

Sommaren blev lyckad för hotellen i Växjö. Beläggningen var till och med högre än innan pandemin, visar nya siffror från Benchmarking Alliance som Visita sammanställt.

Varje år sammanställs beläggningen på hotellen runt om i Sverige. I Växjö kommun hade hotellen under sommarmånaderna juni, juli och augusti en beläggning på 62 procent, vilket är en ökning med sju procent jämfört med 2019.

– Det är ett hårt och fantastiskt jobb som ligger bakom att man lyckats återhämta sig så snabbt efter pandemirestriktionerna. Det visar på att besöksnäringen i Växjö är attraktiv och har en stor potential att växa och skapa fler jobb, säger Anna Wallén, näringspolitisk chef på Visita.

Återhämtningen har dock planat ut och osäkerheten är enligt Visita stor inför hösten och vintern när kostnaderna stiger och konsumenterna håller mer i pengarna i en ekonomiskt orolig tid. Det har varit sänkta arbetsgivaravgifter för unga mellan 18 och 23 år men sänkningen riskerar att försvinna nästa år, vilket kan få konsekvenser för företagen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.