Annons
Växjö

Bråk på skola i Växjö – elev skadad av vasst föremål

Växjö • Publicerad 29 september 2022
Polisen på plats efter bråk på Fagrabäckskolan i Växjö.
Polisen på plats efter bråk på Fagrabäckskolan i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Under torsdagsförmiddagen utbröt ett bråk mellan två 15-åriga killar på Fagrabäckskolan i Växjö. Ärendet rubriceras och utreds som försök till mord.

– Det betraktas som en isolerad händelse med ett bråk mellan två ungdomar. En av dem ska ha skadat den andra med ett vasst föremål, säger Filip Annas på polisens ledningscentral.

Annons

En elev har förts med ambulans till sjukhus men enligt Region Kronoberg bedöms han vara lindrigt skadad men får stanna kvar på sjukhus för undersökning. Den misstänkte 15-åringen har frihetsberövats av polis. Bråket skedde inne på skolan och ska ha fångats på övervakningskameror enligt polisen. Under torsdagsförmiddagen var ingången till skolans matsal avspärrad.

– Platsen är avspärrad och tekniker är på plats för att genomföra en brottsplatsundersökning. Det är ett stickvapen som använts under bråket, sa Tim Christensson, jourhavande förundersökningsledare, vid klockan 11 på torsdagen.

Enligt Växjö kommun uppmärksammades bråket av en elevstödjare som kunde ingripa och avsluta bråket. Kommunen uppger att skoldagen kommer att fortsätta som vanligt eftersom händelsen är hanterad och de involverade eleverna inte är kvar på skolan. Skolan har utökat vuxennärvaron med bland annat elevstödjare, kommunens fältarbetare och utbildningsförvaltningens elevkoordinatorer i skolans lokaler och på skolgården. På plats finns även en sjuksköterska och kuratorer för att svara på frågor och ge stöd åt eleverna.

Under torsdagseftermiddagen beslutade åklagare att den misstänkte 15-åringen skulle anhållas misstänkt för försök till mord.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons