Annons
Växjö

Brand i ladugård: ”Tack vare både tur och skicklighet gick det att stävja branden snabbt”

Under morgonen började det brinna i en ladugård i Dädesjö. Inga djur kom till skada.
Dädesjö • Publicerad 22 augusti 2022

Klockan halv elva på söndagsförmiddagen fick SOS ett larm om en brand i en ladugård i Dädesjö, Växjö kommun.

Sju enheter kallades till platsen för att arbeta med räddningsinsatsen. Enligt Jalle Karlsson, insatsledare från Värends räddningstjänst, gick det hela väldigt fort och branden kunde därför släckas relativt snabbt.

Annons

– Allt gick väldigt bra. Det brann i väggkonstruktionen och golvbjälklagret när första styrkan anlände. Men tack vare både tur och skicklighet gick det att stävja branden snabbt, säger han.

Vid 12-tiden på söndagen arbetade räddningstjänsten med att bryta bort och frilägga golvet och taket för att säkerställa så att branden inte har spridit sig. Branden ägde rum i ladugårdens andra våning. Varken människor eller djur har kommit till skada.

– De fick ut alla djuren innan vi kom fram till platsen. Det rör sig bara om materiella skador. Vad vi hoppas så kan verksamheten vara igång i samma byggnad ikväll igen, med lite hjälp av elektriker och byggarbetare.

Vad som har orsakat branden är oklart.

Ett 50-tal nötkreatur räddades från branden i ladugården - som inte hann sprida sig.
Ett 50-tal nötkreatur räddades från branden i ladugården - som inte hann sprida sig.Foto: Carl Carlert
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons