Annons
Växjö

Brand i lägenhet i Växjö – man misstänks för brott

Växjö • Publicerad 29 mars 2022
Brandbil.
Brandbil.Foto: Per Magnusson

Sent på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand i en lägenhet på Öster i Växjö. Branden ska ha startats i köket och orsakade rökutveckling i köket och trapphuset, enligt Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Två personer befann sig i bostaden och fick ta sig ut ur lägenheten. Ingen av dem ska ha behövt föras till sjukhus med ambulans.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Den misstänkte skulle tillaga lamm och satte på en kastrull, sedan somnade han och det slog upp lågor. Det var spridningsrisk, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons