Annons
Växjö

Brandflyg upptäckte tolv bränder i Kronoberg

Växjö • Publicerad 1 november 2022
Brandflyg
BrandflygFoto: Johanna Ursjö

En viktig del i arbetet med att upptäcka bränder i skog och mark innan bränderna växt sig stora är skogsbrandsbevakning med flyg. I år har flygen upptäckt 105 skogsbränder i Sverige, betydligt fler än under förra året då 74 bränder upptäcktes.

– Skogsbrandsbevakning med flyg är en väldigt viktig resurs för den kommunala räddningstjänsten, och då framför allt i glesbygd, säger Stefan Andersson, skogsbrandsexpert på MSB.

Annons

Med flygen kan man tidigt upptäcka bränder, vilket kan leda till släckningsarbete i ett tidigt skede innan bränderna sprider sig och orsakar skador på skog och mark.

Brandflyget upptäckte flest bränder i Kalmar län, 32 stycken. Det var också i Kalmar som flest flygtimmar noterades, 574 stycken. I Kronobergs län upptäcktes tolv bränder under de 150 flygtimmarna som flögs över länet. Det är näst flest antal upptäckta bränder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons