Annons
Växjö

Bredbandsbolag skickade faktura efter fyra år – kunden slipper betala

Växjö • Publicerad 29 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: NILS JAKOBSSON

Vintern 2017 beställde en fastigheter i Kronobergs län en förberedande fiberanslutning från det lokala bredbandsbolaget, som grävde fram en fiberkabel till tomtgränsen.

Men fastighetsägaren fick ingen faktura på 6 500 kronor från bredbandsbolaget. När hon fyra år senare beställde och fick bredbandsinstallationen utförd i villan fakturerade cirka 15 000 kronor för den installationen samt 6 500 kronor, som det förberedande arbetet hade kostat.

Annons

Eftersom kvinnan ansåg att fakturan, som skulle ha kommit fyra år tidigare, borde ha varit preskriberad sedan tidigare vände hon sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) efter att ha betalat fakturorna.

Bredbandsbolaget har motsatt sig kravet på att betala tillbaka den första fakturan och förklarat att de fakturerar sina kunder ”när anslutningen är inkopplad i i bolagets fibernät”. Men ARN bedömer att den förberedande installationen är en separat tjänst som omfattas av preskriptionstiden på tre år och bolaget måste nu betala tillbaka 6 500 kronor till kvinnan.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons