GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brist på personal inom vård och omsorgen – insatser ställs in

Växjö • Publicerad 20 januari 2022
.
.Foto: ERIK SIMANDER

På grund av personalbrist gör Växjö kommun prioriteringar i vissa verksamheter inom vård och omsorg.

– På en del av våra särskilda boenden och hemtjänstgrupper har vi just nu svårt att bemanna på grund av hög sjukfrånvaro och vård av barn. Vi behöver säkerställa att alla våra omsorgstagare får den vård och omsorg de behöver. Därför sker just nu en del prioriteringar i verksamheten, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Det kan bland annat innebära att insatser som städ och tvätt skjuts framåt och att sällskapsaktiviteter och extra insatser på boenden tillfälligt ställs in.

– Det handlar helt enkelt om att vi behöver klara grunduppdraget på ett begränsat antal medarbetare. Vi hoppas att anhöriga och omsorgstagare har förståelse för att vi gör så gott vi kan med de resurser vi har, säger Anna Zelvin (KD), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.