Annons

Bristande underhåll i Växjörestaurang – ägarna måste komma med en plan

Växjö • Publicerad 21 november 2023
Bilden är en genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Bilden är en genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: Pixabay

Under miljö- och hälsoskyddsinspektörernas tre senaste inspektioner på en restaurang i Växjö har de påtalat att det finns brister i underhållet och att det har varit håligheter kring bland annat golvbrunnen i köket och i golvet i diskrummet.

Efter den senaste inspektionen har miljö- och byggnämnden gjort ett föreläggande om att inkomma med åtgärdsplanen för att åtgärda bristerna. Inom de närmaste veckorna måste ägarna komma med en plan för hur och när underhållsbristerna ska åtgärdas. Förutom håligheter kring golvbrunnen i köket och i golvet i diskrummet lyfts en trasig kakelplatta i golvet framför frysrummet upp. ”Ojämna ytor försvårar rengöringen” skriver kommunen i sitt beslut.

Annons

Enligt livsmedelslagen måste livsmedelslokaler hållas i gott skick. Eftersom underhållsbristerna påtalats vid flera livsmedelskontroller väljer nu miljö- och byggnämnden ge föreläggandet för att problemen ska åtgärdas.

Restaurangen har också fått kritik för att ha skrivit att de har en rätt med fetaost när det i själva verket är en typ av vitost, som inte är äkta fetaost.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons