Annons
Växjö

Bristen på kompetens hotar grön omställning i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 31 augusti 2023
Foto: Olof Elfverson

En ny rapport om Kronobergs kompetensbehov inom energiomställning och elektrifiering visar att brist på kompetens gör att den göra omställningen i Kronoberg hotas.

– Frågor runt kompetensförsörjning brukar oftast kopplas till företagens konkurrenskraft och regioners arbetsmarknad. Men nu ser vi tydligt att kompetensförsörjningsfrågan även kan påverka våra möjligheter att genomföra klimatomställningen. Behovet ställs på sin spets när omställningsarbetet accelererar, säger Rene Jaramillo (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Rapporten har tagits fram av Region Kronoberg, Energikontor Syd och Unionen Småland. Enligt företagen i Kronobergs län har behovet av arbetskraft med el- och energikompetens ökat kraftigt och i flera branscher samtidigt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons