Annons
Växjö

Brister på café i Växjö: Akut behov av rengöring, många flugor och livsmedel på golvet och toaletten

Växjö • Publicerad 26 september 2022 • Uppdaterad 27 september 2022
Foto: Nadia Hagberg

I slutet av augusti genomförde en miljö- och hälsoskyddsinspektör en oanmäld rutininspektion på ett café i Växjö och upptäckte flera brister.

Lokalen enligt kontrollrapporten i akut behov av rengöring. Bland annat var det smutsigt vid lådor med utrustning, väggar vid beredningen, diskmaskinen och ismaskinen. Dessutom var utrustning i form av bunkar, knivar och saxar i behov av rengöring.

Annons

Enligt inspektörens rapport från besöket fanns det många små flugor i lokalen, främst från soporna som förvarades öppet men även från livsmedel som låg framme. Matstället förvarade även livsmedel på golvet och inne på toaletten och i kylen förvarades en möglig citron tillsammans med andra citroner.

En annan avvikelse i rapporten är att lokalen saknar flera väsentliga utrymmen som städskrubb, sopputrymme, omklädningsrum. Lokalen bedöms inte vara anpassad för livsmedelsverksamhet men vid den första livsmedelskontrollen gjordes bedömningen att verksamheten ändå kunde bedrivas med rutiner för att avhjälpa lokalbristerna. Vid den senaste kontrollen var det enligt inspektören ”uppenbart att rutinerna inte fungerade i praktiken”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons