Annons

Brittiska koncernen tar över företaget: ”Många fördelar”

Växjö • Publicerad 19 november 2023
Stefan Ivarsson är vd på Rentokil Sverige.
Stefan Ivarsson är vd på Rentokil Sverige.Foto: Pressbild

Den amerikanska koncernen Terminix, sm bland annat äger skadedjursföretaget Nomor med verksamhet i Växjö, har blivit uppköpta av brittiska Rentokil Initial som är världens största företag inom skadedjursbekämpning. Nomor byter nu namn till Rentokil.

– Att tillhöra världens största aktör inom skadedjurssanering innebär många fördelar. Dels får vi ta del av branschens absoluta frontlinjeforskning med all teknik och kunskap den genererar, dels får vi möjlighet att bredda vårt utbud av tjänster, där vi känner att våra varumärken kan ge styrka åt varandra, säger Stefan Ivarsson, vd på Rentokil Sverige.

Annons

Rentokil har funnits i Sverige sedan 1968 men växer nu rejält när man får in Nomors 27 lokalkontor över hela Sverige. Fokuset kommer fortsatt att ligga på skadedjur, matsäkerhet och miljö. Enligt Nomor blir skillnaden att de genom uppköpet är rustade att ta större marknadsandelar i Sverige.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons