Annons
Växjö

Bröderna öppnar Växjös första padelbutik

Växjö
I mitten av juli öppnar Alexander och Andy Jerez den första renodlade padelbutiken i Växjö.
– Vi vill hjälpa till från grunden, säger Alexander Jerez.
Publicerad 19 maj 2021 • Uppdaterad 7 juni 2021
Bröderna Andy och Alexander Jerez samarbetar och öppnar den första renodlade padelbutiken i Växjö.
Bröderna Andy och Alexander Jerez samarbetar och öppnar den första renodlade padelbutiken i Växjö.Foto: Privat

Bröderna Alexander och Andy Jerez ska öppna Puro Padel på Kungsgatan 15 i centrala Växjö. De tar över Skrädderi1:s lokal och planerar att öppna i mitten av juli.

– Det finns ett stort behov. Växjö är en gammal tennisstad och nu finns det många som spelar padel men ingen renodlad padelbutik, säger Andy Jerez, som till vardags är mäklare.

Annons

Han kommer att gå ner i tid för att kunna vara med och driva butiken med sin bror Alexander, som till vardags är försäljningschef på Zmarta Group och spelar en del på PDL och Padel Society Växjö.

– Vi har båda spelat tennis och där fick man oftast träffa kunniga personer i tennisshoppen som hjälpte en att välja ut rätt rack beroende på spelstil, egenskaper, tyngd och så. Man testade ut racken innan man köpte något, säger Alexander och fortsätter:

– Vad gäller padeln har det gått så fort att butikerna inte har hängt med riktigt. Nu köper man ett racket som man tycker ser bra ut eller för att någon av stjärnorna spelar med det, men som kanske inte är anpassade för just dig. Vi vill hjälpa till från grunden och ser ett glapp mellan kunskap och efterfrågan, säger Alexander Jerez.

Butiken kommer att erbjuda padelrack, kläder och skor.

”Växjö är en gammal tennisstad och nu finns det många som spelar padel men ingen renodlad padelbutik”
Andy Jerez

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons