Annons

Budbilsförare döms – smet efter krock i villakvarter

Villaägaren hörde två höga smällar och såg en budbil som försvann. Nu döms föraren för smitning, efter att ha kört sönder en stenmur och en brevlåda.
Växjö • Publicerad 28 januari 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

En dag i augusti i fjol hörde en kvinna som bor i ett villakvarter i Sandsbro ”en rejäl smäll”. När hon kollade vad som hade hänt hörde hon ytterligare en smäll och såg en budbil som körde i väg. Budbilen hade förstört en del av en stenmur till en av villorna samt en brevlåda och därefter smitit från platsen.

Polisen kunde senare identifiera budbilens förare, en man i 20-årsåldern som hade jobbat för transportföretaget i några månader.

Annons

Han blev åtalad för smitning från trafikolycksplats men nekade vid rättegången i Växjö tingsrätt till trafikbrottet. Han berättade att han oftast har hög musik i fordonet och han märkte inte att han krockade med muren.

Men enligt domstolen måste mannen – med tanke på de höga smällarna och kraftiga skadorna på muren – ha insett att han körde på någonting.

Straffet bestäms till 30 dagsböter, vilket i den unge mannens fall blir 1 500 kronor.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons