Annons
Växjö

Budget: SD vill ha lås på Växjös skolor – föreslår besparingar för modersmålsundervisningen

Växjö • Publicerad 2 juni 2022
.
.Foto: Filip Sjöfors

Sverigedemokraterna i Växjö har presenterat sitt budgetförslag för 2023. Partiet vill bland annat satsa på omsorgen, trygghet och att högstadie- och gymnasieskolorna ska förses med säkra lås.

Partiet vill lägga elva miljoner kronor i trygghetsskapande åtgärder och satsar i sitt förslag även nästan fem miljoner kronor för att fler kuratorer och skolsköterskor ska anställas. Åtta miljoner kronor föreslås också gå till att eleverna ska kunna välja kött- och fiskrätter istället för att ha helt vegetariska dagar.

Annons

Sverigedemokraterna föreslår att kommunen ska dra ner på kostnaderna för tolk och modersmålsundervisning och istället satsa på en stärkt språkutveckling i svenska.

SD vill ge Vidingehem 20 miljoner att investera för hyresgästerna och dessutom vill partiet satsa åtta miljoner kronor på cykelsatsningar i kommunens tätorter och landsbygd och ge ett tillskott till föreningslivet för att kunna få utökade träningsmöjligheter med belysning och aktivitetsplatser.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons