Annons

Buss fastnade vid lekplats – anmält som vårdslöshet i trafik

Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Den fastkörda bussen. Foto: Privat
Den fastkörda bussen. Foto: Privat

På onsdagskvällen körde en av länstrafikens bussar fel på Klangens väg på Teleborg i Växjö och fastnade vid en lekplats. Orsaken till felkörningen ska ha varit att den ordinarie vägen som stadsbussarna kör i området var avstängd på grund av ett vägarbete.

Detta ska bussförarna ha fått information om men den aktuella bussen körde ändå in på den avstängda gatan och fastnade när chauffören försökte vända. Bärgare fick därefter loss fordonet som forslades bort och resenärerna fick hämtas upp av en ersättningsbuss.

Annons

Varken polis eller räddningstjänst fick på onsdagskvällen något larm om händelsen men på torsdagen fick polisen in en anmälan som gäller vårdslöshet i trafik.

– Enligt anmälan har bussföraren genom körningen förstört ett staket och delar av en plattsättning, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Kommer polisen att utreda händelsen vidare?

– En handläggare har tilldelats ärendet men vad som sedan händer med anmälan vet jag inte.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons