Annons
Växjö

Buss fastnade på cykelväg i Växjö

– Det ser ut som att det är lite jobb med att få bort den, säger Daniel Westergren, som passerade händelsen under kvällspromenaden.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2022
En buss körde upp på en cykelväg på Teleborg och fastnade.
En buss körde upp på en cykelväg på Teleborg och fastnade.Foto: Privat

Under onsdagskvällen inträffade en något annorlunda händelse vid Klangens väg i Växjö: En buss körde upp på en cykelväg och fastnade vid en lekplats.

Daniel Westergren gick förbi olycksplatsen under sin kvällspromenad och berättade att flera personer hade försökt att hjälpa till – utan framgång.

Annons

– Nu var där ett par bärgare som försökte få koll på hur de ska få loss den. Det måste ha hänt för cirka en halvtimme sedan, säger han vid halv niotiden på onsdagskvällen.

Det är buss nummer 5 som har fastnat vid cykelvägen och lekplatsen. Ena framhjulet har kört ner i diket och bussen, som är en dragspelsbuss, är ganska rejält vriden.

– Bärgarna trodde att det var någon som inte var så bekant med rutten och har kommit in på cykelvägen på något vänster. Där går en bussfil som föraren antagligen hade missat. Dragspelsdelen är ganska rejält vriden, så det ser ut som att det blir lite jobb med att få bort den, säger Daniel Westergren.

Viktor Grönqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, meddelar att polisen inte har åkt på något bussrelaterat ärende på Teleborg under kvällen. Sara Andersson vid polisens presstjänst i Malmö, berättar att de inte har fått någon information alls om olyckan.

– Det borde vi har fått om det har hänt för 30 minuter sedan, säger hon.

Enligt Pär Welander, trrafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg, är det Bergkvarabuss som kör stadsturerna ute på Teleborg. Under onsdagen var den ordinarie vägen som bussarna vanligtvis tar avstängd på grund av vägarbete. Chaufförerna ska ha blivit informerade om detta, men bussen hade ändå kört in på gatan som var avstängd.

– Till slut hade den kört så långt så de kom fram till en lekplats och inte kunnat vända, säger Pär Welander.

En ersättningsbuss kom för att hämta upp resenärerna. Ingen person ska ha kommit till skada.

Senare under kvällen var ännu en buss på väg in på gatan, men lyckades att vända. Bussen som fastnade var bortforslad vid 21.30-tiden.

Vägen som bussen vanligtvis tar är avstängd.
Vägen som bussen vanligtvis tar är avstängd.Foto: Privat
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons