Annons
Växjö

Busschaufför spottade flicka i ansiktet

Växjö • Publicerad 19 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson

En man i 45-årsåldern har dömts för ofredande efter att ha spottat en tjej under 18 år i ansiktet i Växjö. Han döms att betala 6 000 kronor i dagsböter och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till tjejen.

Tjejen har uppgett att hon och en kompis satt i en epa-traktor när busschauffören körde upp bussen bakom dem och blinkade väldigt mycket. Chauffören ska sedan ha kört om dem, ställde bussen snett över vägen och blockerade vägen för att få dem att stanna. Busschauffören ska enligt tjejen gått ut ur bussen och skrikit på henne att hon pekat finger mot honom. Därefter ska han ha spottat på henne i ansiktet.

Annons

Mannen har berättat att han inte spottat på flickan utan stannade bussen för att fråga henne om varför hon pekade finger. Flickan har uppgett att hon inte pekade finger utan kastade ut en snus.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons