Annons

Busschauffören inte längre misstänkt efter svåra olyckan i Växjö

Den busschaufför som krockade med en elsparkcykelförare i Växjö är inte längre misstänkt för något trafikbrott. Föraren ådrog sig livshotande skador vid olyckan på övergångsstället.
Växjö • Publicerad 8 september 2022

Här saknas innehåll

I tisdags kväll inträffade en svår trafikolycka i en rondell på Teleborgsvägen, vid infarten till Ica, när en man som färdades på en elsparkcykel krockade med en buss.

Elsparkcykelföraren ådrog sig enligt Region Kronoberg livshotande skador och han fick föras till Lunds Universitetssjukhus för specialistvård. Hans tillstånd bedömdes på onsdagen som stabilt.

Annons

Polisen upprättade direkt efter händelsen en anmälan om vårdslöshet i trafik mot busschauffören, som därmed misstänktes ha orsakat olyckan.

Nu meddelar polisens förundersökningsledare Sylvia Sjöblom vid Kalmarpolisen att chauffören inte längre är misstänkt för något trafikbrott i samband med olyckan.

– Busschauffören kan inte lastas för den här olyckan. Om man tittar på trafikreglerna på platsen så inträffade olyckan på ett övergångsställe. Eftersom elsparkcyklar är att betrakta som cyklar så skulle elsparkcykelns förare ha lett fordonet på övergångsstället och det har han inte gjort.

Enligt Syliva Sjöblom upprättades anmälan om vårdslöshet i trafik mot busschauffören, utan att polisen först kontrollerade trafikreglerna på olycksplatsen.

I stället är det enligt polisen den svårt skadade elsparkcykelföraren som anses ha vållat olyckan genom att inte ha iakttagit väjningsplikten på platsen. Ett brott som ger böter.

– Föraren är mycket svårt skadad och jag kommer inte att straffa honom för detta, utan ärendet kommer att läggas ner, säger Sylvia Sjöblom.

Krocken mellan elsparkcykeln och bussen inträffade i en rondell på Teleborgsvägen i tisdags kväll.
Krocken mellan elsparkcykeln och bussen inträffade i en rondell på Teleborgsvägen i tisdags kväll.Foto: Carl Carlert
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons