GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Busslinje i Växjö får ny sträckning – hållplatser försvinner

Växjö • Publicerad 20 maj 2022
Busslinje 5 får ny sträckning på Teleborg.
Busslinje 5 får ny sträckning på Teleborg.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Den 13 juni kommer Länstrafiken Kronoberg att byta till sommartidtabell. Samtidigt kommer linje 5 får en ny sträckning på Teleborg. Anledningen är det nybyggda bostadsområdet Telestadshöjden.

– När Växjö expanderar och nya områden byggs måste vi självklart erbjuda en attraktiv kollektivtrafik där. Därför är det väldigt roligt att vi redan nu kör igång linjen så att de ca 140 hushåll som flyttat in kan resa hållbart. Förlängningen är även efterlängtad av boende på östra Vikaholm, säger Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande.

Förändringarna ger tre nya hållplatser vid Olga Bohlins gata, Axel Ohlssons gata och Edholmers väg. Samtidigt slutar linjen trafikera hållplatserna Löparvägen och Seglarevägen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.