GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Butik fick uppemot 20 rutor krossade – ”Det är fruktansvärt”

Växjö • Publicerad 12 maj 2022
Elisabeth Rosén och Bitte Torlegård driver Bittes Second Hand & Loppis i Rottne.
Elisabeth Rosén och Bitte Torlegård driver Bittes Second Hand & Loppis i Rottne.Foto: Lennart Ernstsson

Bittes Second Hand & Loppis i Rottne har utsatts för skadegörelse och fått uppemot 20 krossade fönsterrutor. Butiken var under onsdagen full med glassplitter och tvingas hålla stängt.

– Det är fruktansvärt, det är helt galet, det är onödigt och det stället till med mycket jobb och det är mycket pengar inblandade. Det är försäkringsbolag, byta rutor och så är det så fruktansvärt onödigt, säger Bitte Torlegård som driver butiken tillsammans med Elisabeth Rosén som äger fastigheten.

En brädbit ska ha använts för att slå sönder fönstren på butiken, som väntas öppna i helgen igen.

Under tisdagseftermiddagen krossades även en ruta på skytteföreningens lokal en bit därifrån. En privatperson ska vid den skadegörelsen lyckats ta en bild på en ensam man efter att han kastat en sten mot fönstret. Det är oklart om händelserna hänger ihop.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.