Annons
Växjö

Butik i centrala Växjö har stängt

Växjö • Publicerad 29 juni 2024
Foto: Nadia Hagberg

För nästan 30 år sedan öppnade Direkten Spelbutik på Bäckgatan i Växjö. Genom åren har butiken drivits av olika ägare men nu har butiken stängt igen.

Enligt fastighetsägaren Jakob Johansson, vd på NFAB, finns det flera intressenter till butiken.

Annons

– Butiken har ett jättebra läge, och vi tror på konceptet med en butik med paketutlämning och med tobak, godis och spel. Det här är ju en fullt utrustad butik för paketutlämning och det finns ett behov av det eftersom det inte finns så många sådana ställen i Växjö city, säger han till Lokaltidningen.

På nyårsdagen 2022 förstördes butiken i en anlagd brand som orsakade skador för 1,5 miljoner kronor. En 22-årig man dömdes till rättspsykiatrisk vård för mordbrand och flera andra anlagda bränder i Växjö. Efter fyra månaders renovering kunde butiken öppna igen. Butiken har varit både spel- och paketombud och har omsatt några miljoner varje år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons