Annons
Växjö

Butiken blir obemannad – för att kunna finnas kvar

Växjö • Publicerad 25 oktober 2023
Butiken i Åryd är till salu.
Butiken i Åryd är till salu.Foto: Pressbild

För att spara in pengar och inte tvingas stänga ner Åryd Service och Handel kommer butiken att göras om till en hybridbutik där kunderna kommer att behöva logga in med mobilt bank-id eller hämta ut en tagg mot en deposition för att få handla i butiken. Kunderna handlar sedan vad de behöver och betalar vid en självscanningskassa.

– Det är mycket pengar som vi sparar in. Jag känner alla mina kunder och vet hur mycket det betyder att ha en affär här. Jag hade kunnat strunta i det egentligen men jag tror på idén och tycker om Åryd så mycket, säger butiksansvariga Desiree Gustavsson till Smålandsposten.

Annons

Butiken, som kommer att vara övervakad, kommer att ha öppet från tidigt på morgonen till sent på kvällen.

När butiken i våras lades ut till försäljning för 1 250 000 kronor framkom det att butiken omsätter runt fyra miljoner kronor per år.

Mellan 2011 och hösten 2017 var det Kooperativa Åryd som drev samhällets lanthandel. Men när de lade ner tog bland annat Desirée Gustavsson över verksamheten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons