Annons

Butiken bytte lokal – ökade omsättningen med över 300 procent

Växjö/Stockholm • Publicerad 26 september 2023
Bank Bergström är vd på Nordic Nest som bland annat äger Svenssons.
Bank Bergström är vd på Nordic Nest som bland annat äger Svenssons.Foto: Johanna Eriksson

Heminredningsjätten Nordic Nest som bland annat äger Svenssons passerade under förra året två miljarder kronor i försäljning och hade en tillväxt på 14 procent.

En av anledningarna till framgångarna ska vara företagets omnikanalsatsning och den nya Svenssons-butiken vid Sergels torg i Stockholm som öppnade den 22 september i fjol. Butiken har blivit en stor succé och ökade omsättningen med över 300 procent jämfört med den tidigare butiken i Mood-gallerian i huvudstaden.

Annons

– Konceptet för Svenssons-butiken i Stockholm city skapades på rekordkort tid under en period där många andra varumärken valde att stänga ned sin fysiska närvaro. Den starka försäljningsutvecklingen i butiken visar att kunderna har efterfrågat en destination med ett brett utbud av premiummöbler och heminredning i området, vilket såklart känns superkul, säger Bank Bergström, vd för Nordic Nest Group.

Butiken vid Sergels torg i centrala Stockholm är på 1 600 kvadratmeter, sex gånger större än butiken i Mood-gallerian.

Nordic Nest vill fortsätta ha en kombination av fysiska butiker och digitala destinationer. I samband med att den nya butiken i Stockholm öppnade lanserades också ett nytt koncept som ska ha ett 100-procentigt fokus på kundens behov och upplevelse och kunden ska kunna förflytta sig helt friktionsfritt mellan företagets olika kanaler och får hjälp med sina frågor och köp.

Bolaget som tidigare hette Svenssons i Lammhult grundades 1898 och Svenssons-butiker finns förutom vid Sergels torg och i Lammhult även i Sickla utanför Stockholm, Göteborg och Malmö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons