Annons

Butiken har stängt på Grand Samarkand – lokalen har blivit pop up-butik

Växjö • Publicerad 17 november 2023
Zizzi har lämnat Grand Samarkand.
Zizzi har lämnat Grand Samarkand.Foto: Thea Karlsson

Klädbutiken Zizzi, som säljer kvinnokläder i framför allt större storlekar, har lämnat Grand Samarkand efter över tio år i köpcentrumet. I slutet av september stängde butiken.

För två år sedan stängdes alla Zizzi-butiker i Sverige efter en konkurs. Coronapandemin hade för stor påverkan på butikskedjans försäljning och verksamheten fick stänga butikerna. Men under hösten 2021 gjordes en omstart och Zizzi-butiken på Grand Samarkand öppnade upp igen. Nu har den alltså stängt igen på nytt.

Annons

Zizzi har haft en butik på Grand Samarkand sedan oktober 2012. Växjöbutiken har utsetts till ”Shop of the Year” inom Zizzi i Sverige och butikschefen Christina Juhlin utsågs då också till ”Sales person of the Year”. Dessutom har de i flera år i rad utsetts till Årets butik på Grand Samarkand.

I Zizzis gamla lokal har det nu blivit pop up-butik med Atteviks som visar upp olika varianter av elbilar. Det är ett showroom där nyfikna kan kolla på bilar från Audi, Cupra, Škoda och Volkswagen och när personal är på plats även ställa frågor eller få hjälp med offert.

Läs ett reportage om Zizzi-butiken i Växjö och butikschefen Christina Juhlin från 2020 här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons