Annons

Butiken öppnar i stora lokalen i Växjö city

En ny hyresgäst är klar för Kappahls gamla lokal i Växjö centrum.
Växjö • Publicerad 1 oktober 2023
I Kappahls gamla lokal på Storgatan i Växjö flyttar nu Cenino in.
I Kappahls gamla lokal på Storgatan i Växjö flyttar nu Cenino in.Foto: Oscar Appelgren

I våras kunde Smålandsposten avslöja att Kappahl stänger sin butik i centrala Växjö med hänvisning till minskad försäljning i city och problem med dålig lukt. Det sistnämnda ska ha åtgärdats och nu har fastighetsägaren NFAB gjort klart med ny hyresgäst i lokalerna som är på runt 800 kvadratmeter.

Det blir Cenino som flyttar från sina nuvarande lokaler på Storgatan. Kläd- och inredningsbutiken har funnits i Växjö sedan 2011 och väljer nu att satsa.

Annons

– Vi tror på Växjö och vi vet att våra kunder uppskattar att det finns fysiska butiker med kvalitet och god service. Flytten gör att vi kommer lite närmare kundflödet runt centrum och butikerna i dess närhet, säger Kristofer Sjöholm som äger och driver butiken tillsammans med Filip Nilsson.

Ceninos ägare tror, trots att flera butiker och verksamheter de senaste åren tvingats stänga, på fysiska butiker och cityhandeln.

– Vågar man inte så vinner man inte. Vi är övertygade om att detta är ett lyft för såväl oss som för våra kunder, vi får även möjlighet att bredda utbudet av vårt sortiment för att täcka efterfrågan och behovet av mode och inredning i Växjö, säger Filip Nilsson.

Cenino väntas öppna i sina nya lokaler i början av oktober. Vad som kommer hända med butikens nuvarande lokaler är inte känt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons