Annons
Växjö

Butiksägare överfölls av svartsjuk man – blev sparkad medvetslös

Butiksägaren blev skallad, slagen och sparkades i ansiktet när han låg medvetslös på marken.
Nu åtalas en 49-åring för den svåra misshandeln i bostadskvarteret i Växjö. Han misstänks ha genomfört attacken eftersom han ogillade att hans ex-fru jobbade i butiken.
Växjö • Publicerad 21 oktober 2022
Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade i ett bostadskvarter i Växjö en dag i juni. En man som driver en butik i stan befann sig i kvarteret för att överlämna en nyckel till en av sina anställda. Men utanför den anställdas bostad väntade hennes ex-man, en 49-åring.

Enligt butiksägaren sa 49-åringen – som han aldrig tidigare träffat –att han inte ville att hans ex-fru skulle jobba i hans butik. Därefter misstänks 49-åringen först ha skallat butiksägaren och därefter överöst honom med knytnävsslag.

Annons

En person som blev vittne till attacken lyckades filma hela händelseförloppet med sin mobil och på filmen kunde polisen senare se när 49-åringen sparkade butiksägaren i ansiktet, när denne låg medvetslös på marken.

49-åringen flydde från platsen men kunde gripas av en polispatrull i sin bostad senare samma dag. Butiksägaren fördes med ambulans till akuten med skador i ansiktet, på tänderna samt sår på kroppen. Han klarade sig dock från inre blödningar efter de hårda sparkarna mot huvudet.

Nu åtalas 49-åringen misstänkt för grov misshandel. Enligt åklagaren har han ”visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att sparka på en liggande försvarslös person”.

När polisen förhörde 49-åringens ex-fru berättade hon att han hotat henne flera gånger sedan hon började jobba i butiken och sagt att ”i Sverige kan man döda någon och bara få ett års fängelse”.

49-åringen nekar till brott. Han har förklarat för polisen att han han kände sig hotad av butiksägaren och bara utövade självförsvar.

Vid den kommande rättegången blir mobilfilmen en viktig del av åklagarens bevisning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons