Annons

Butiksägarna i Växjö uppmärksammas

Växjö • Publicerad 8 mars 2024
Karin Andersson driver Sjölyckornas Gårdsbutik.
Karin Andersson driver Sjölyckornas Gårdsbutik.Foto: David Färdigh

Varje år uppmärksammar Centerkvinnorna i Kronoberg kvinnliga företagare i länet i samband med den 8 mars. Sedan över 20 år tillbaka delar de ut tårta och diplom för att lyfta fram kvinnor inför den internationella kvinnodagen.

Kvinnorna som uppmärksammas är enligt Centerkvinnorna sanna förebilder på orten och deras initiativkraft och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet.

Annons

I Växjö är det flera kvinnor som ska uppmärksammas. I början av 90-talet öppnades underklädesbutiken Inunder i centrala Växjö som drivs av Nadja Niemelä och Linda Rietz sedan tio år tillbaka. Nu uppmärksammas ägaren och butiken.

Dessutom uppmärksammas Karin Andersson som sedan 15 år tillbaka driver Sjölyckornas Gårdsbutik. Företaget började sälja potatis och dill utmed vägkanten men nu har butiken byggts ut till att omfatta bland annat ägg från egna höns, potatis, grönsaker, rotfrukter, oljor, kött från gårdens grisar, ost och sylt.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons