Annons

Butiksanställd sa till tjejgäng som åt ur salladsbaren – blev misshandlad

En 15-årig flicka döms nu för att ha misshandlat en anställd i en matbutik i Växjö centrum. Den anställda blev överöst med slag sedan hon sagt till det stökiga tjejgänget att sluta stjäla från salladsbaren.
Växjö • Publicerad 2 september 2023

Här saknas innehåll

En helgkväll i maj sa en kvinna som jobbar i en mataffär i Växjö centrum till ett tjejgäng i 15-årsåldern som uppträdde stökigt i butiken och som tidigare under kvällen hade blivit påkomna med att äta gratis ur salladsbaren.

Enligt den anställda blev en i gänget – en 15-årig flicka som bor i Växjö – mycket aggressiv när hon blev tillsagd och hon slog ett kraftigt slag som träffade den anställda på överkroppen. Därefter uppstod stort tumult inne i butiken och 15-åringen fortsatte misshandeln vid kassorna. Den anställda fick återigen ta emot flera knytnävsslag och hon blev även utsatt för ett kraftigt strypgrepp.

Annons

Överfallet fångades av butikens övervakningskameror och den anställda tryckte på överfallslarmet. En kort stund senare anlände en polispatrull som fick tag på tjejgänget när de befann sig på en annan plats i centrum.

15-åringen erkände vid rättegången att hon slog ett slag samt utdelade flera knuffar. Men domstolen stöder sig på den anställdas version av händelseförloppet, övervakningsfilmer samt vittnesuppgifter och finner det utrett att hon har gjort sig skyldig till misshandel av normalgraden.

Enligt tingsrätten har 15-åringen – som redan förekommer under två avsnitt i belastningsregistret – ”ett särskilt behov av vård” och hon döms därför till att följa ett ungdomskontrakt i socialtjänstens regi. Hon ska även betala drygt 12 000 kronor i skadestånd till den anställda för kränkning och sveda och värk.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Patric Söderström
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons