Annons
Växjö

Butikskedjan i rekonstruktion: ”Hamnat i en tuff sits”

Växjö • Publicerad 23 september 2023
Kungsängen.
Kungsängen.Foto: Mikael Lundblad

Sängtillverkaren Kungsängen har genomfört sparåtgärder men det har inte räckt till och nu har bolaget hamnat i en akut likviditetsbrist och har hamnat i rekonstruktion. Företaget, med bland annat en butik i Växjö, kan inte betala sina skulder.

– Kungsängen har hamnat i en tuff sits där vi blivit klämda mellan fallande försäljning och kraftigt ökade kostnader, säger Peter Gustafsson till Market.

Annons

Han är återinsatt som vd för Kungsängen vilket innebär att Marcus von Greyerz får lämna vd-posten. Samtidigt får ekonomichefen Sebastian Falck lämna sitt uppdrag och ersätts av Lotta Pårs.

Rekonstruktionen ska i första hand bero på omvärldsfaktorer med höga räntor, hög inflation och kriget i Ukraina med kostnadsökningar som följd.

Kungsängen Group omsatte nästan 422 miljoner kronor i fjol. Bolaget gjorde en förlust, efter finansiella poster, på 34,3 miljoner.

En rekonstruktion skyddar under minst tre månader bolaget mot konkurs. Kunder som har gjort beställningar och betalat för sängar kommer att få sina sängar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons