Växjö

Butikskedjan öppnar på Grand Samarkand igen

För en månad sedan gick aktiebolaget bakom de två The Body Shop-butikerna i Växjö i konkurs. Nu står det klart att kedjans butik på Grand Samarkand kommer tillbaka och öppnar i central regi igen.
– Riktigt roligt att The Body Shop kommer tillbaka till Växjö igen, säger centrumchefen Mats Jäderberg.
Växjö • Publicerad 19 oktober 2022
Foto: Pressbild

Den 18 september rapporterade Smålandsposten och Mera Näringsliv att bolaget som driver de två The Body Shop-butikerna i Växjö och en butik i Kalmar hade försatts i konkurs. Sedan dess har butikens framtid varit osäker och vi har kunnat rapportera om att Grand Samarkand fört dialog med The Body Shop centralt och att de letade ny hyresgäst till lokalen.

Nu står det klart att The Body Shop återvänder till Växjö och öppnar upp på Grand Samarkand igen. Det är butikskedjan centralt som tar över butiken och öppnar upp igen i början av november.

– Vi är glada för att finnas för våra kunder fortsatt framöver och ser fram emot att återigen öppna en butik i Växjö. Vi har genom alla år fått mycket bra gensvar från besökarna och har många stamkunder i Växjö regionen. Vi kommer med tiden att uppdatera butiken med delar av vårt nya koncept samt en ”refill station” för att ge kunderna möjlighet att ta del av vårt hållbarhetsarbete och bidra till det, säger Kay Berg, vd för The Body Shop Sverige.

The Body Shop grundades 1976 i England och har sedan dess vuxit runt om i världen. Kedjan, som säljer hud-, hår- och kosmetikaprodukter, har nu 3 000 butiker i över 60 länder och 22 000 anställda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.