Annons
Växjö

Butikskedjan stänger i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 9 januari 2019
Foto: Emma Koivisto

Ägarna till inredningsbutiken Önska i centrala Växjö har beslutat sig för att stänga. Anledningen är att försäljningen inte blev som de hade hoppats på under 2018. Beslutet togs vid årsskiftet.

– Vi började vår öppning starkt förra året, vi blev årets Önskabutik inom Önska-kedjan men möttes snabbt av motgångar. Först stängs bron vid sjukhuset av och sedan kom sommaren och extremvärmen som inte gynnade vår handel i inlandet, säger ägarna till VXOnews.

Annons

När de sedan skulle försöka återhämta sig stängdes en av huvudlederna in till city av i flera månader.

– Butikerna i City kämpar varje dag för att finnas kvar och dem behöver all stöttning av kunder, media och av kommunen. Snart är det bara fik, restauranger och optiker kvar i City. Jag tror på att kommunens förändringar leder till något positivt i slutändan men vi hänger inte med i förändringen som sker just nu samtidigt med näthandeln, säger en av ägarna, Betina Krighaar Henriksson.

De kommer att hålla en utförsäljning men när butiken stänger är inte klart i nuläget. Butiken kan komma att öppna på en annan plats i Växjö i framtiden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons