Annons

Butikskedjan tvingas hålla stängt efter hackerattack

Växjö/Ljungby • Publicerad 22 januari 2024
Granngården håller under måndagen sina butiker stängda.
Granngården håller under måndagen sina butiker stängda.Foto: Elias Gustafsson

I helgen utsattes it-leverantören Tietoevry för en hackerattack vilket påverkat bland annat Filmstaden, Statens Servicecenter, Systembolaget och butiker som Rusta, Stadium och Granngården.

Hos Rusta och Stadium ligger e-handeln nere men butikerna är öppna. För Granngårdens del ligger både affärsssystemet och kassasystemet nere och därför hålls kedjans alla butiker stängda under måndagen. Det påverkar bland annat butikerna i Växjö och Ljungby.

Annons

– Vi beklagar de problem som denna skadliga attack orsakar för våra kunder och alla som påverkats som en följd av detta. Vi har avsatt alla nödvändiga resurser för att ta hantera detta på bästa möjliga sätt. Vi för en aktiv dialog med våra kunder som är direkt berörda, säger Venke Bordal, Head of Market Sweden på Tietoevry Tech Services.

De vet för närvarande inte hur lång tid det kommer att ta för att säkerställa systemen. Händelsen utreds av både interna och externa specialister.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons