Annons

Butikskund lurade kassörska med fylld kundvagn

Växjö • Publicerad 1 april 2024
Foto: Urban Nilsson

Förra våren var en man i 45-årsåldern inne på en matbutik i Växjö och fyllde en kundvagn med 39 paket med hushållspapper som var billigt. Han köpte varorna men återkom en stund senare med en lika stor kundvagn med hushållspapper som han inte betalade för.

Mannen har uppgett att han är prismedveten och köper mycket när det är bra priser och hävdar att han har sagt till kassörskan att hon skulle slå in en till kundvagn så att han slapp betala en gång i kassan.

Annons

Men kassörskan har vittnat om att hon aldrig sett när mannen lämnade butiken och att han en kort stund senare kom fram igen med en kundvagn. Hon trodde då att det rörde sig om samma varor som han redan hade betalat för.

Mannen döms för stöld till villkorlig dom och ska betala 1 500 kronor i dagsböter. Han ska också betala omkring 1 500 kronor i skadestånd till butiken.

Tingsrätten konstaterar att mannen, särskilt på grund av sin prismedvetenhet, måste ha insett att han endast betalade för hälften av förpackningarna.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons