Annons

Butikstjuvar sprang åt olika håll

När väktaren konfronterade de två tjuvarna på Grand Samarkand sprang de åt olika håll – och slängde en tång. Nu döms en av dem för en fräck jeansstöld.
Växjö • Publicerad 13 december 2023
Arkivfoto
Arkivfoto

En dag i somras upptäckte en civilklädd väktare på Grand Samarkand två kvinnor som betedde sig misstänksamt inne i en klädbutik. Väktaren såg när en av kvinnorna använde en tång för att avlägsna larmet på ett par jeans och den andra kvinnan var därefter snabbt fram med en påse, som stöldgodset lades ner i.

När väktaren konfronterade kvinnorna utanför butiken kastade de i från sig tången och sprang åt olika håll. Väktaren följde efter kvinnan med påsen, en 31-årig Växjöbo, och fick tag på henne efter en kortare språngmarsch inne i köpcentret.

Annons

Nu döms 31-åringen i Växjö tingsrätt för den fräcka jeansstölden. Hon nekade till brott och berättade att hon trodde att den andra kvinnan – som hon inte känner närmare – hade betalat för jeansen som hon tog emot med sin påse.

Tingsrätten skriver i domen att straffvärdet för brottsligheten motsvarar ett kortare fängelsestraff. Men 31-åringen – som tidigare har dömts för stölder – slipper undan med skyddstillsyn. Rätten motiverar detta med att hon har ett tydligt övervakningsbehov.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons