Annons
Växjö

Byggnaden byggs om för 130 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 22 januari 2023
Växjö grundsärskola på Norremark ska byggas om och byggas till.
Växjö grundsärskola på Norremark ska byggas om och byggas till.Foto: Hilda Frankki

Vöfab ska bygga om 2 900 kvadratmeter på träningsskolan på Norremarksvägen i Växjö. Det är en satsning på 130 miljoner kronor.

– Vi har fantastiska möjligheter på Norremark som ger eleverna fina förutsättningar att få en utbildning. Det är nära till kommunikationer, det finns idrottshall, bassäng och annat eleverna behöver under sin skoldag. Skolan ligger nära fin natur, säger förvaltningschef Anders Elingfors på utbildningsförvaltningen till Smålandsposten.

Annons

Bland annat ska det byggas små enheter eller klassrum anpassade efter elevernas behov, skolans utemiljö ska få en rejäl upprustning och bassängen ska ses över.

Delar av träningsskolan finns i dag på Ljungfälleskolan. När hela träningsskolan flyttar in på Norremark ger det plats åt den anpassade grundskolan på Ljungfälleskolan, skriver Smålandsposten.

När politikerna har sagt ja till förslaget väntas byggtiden ta ett och ett halvt år. Under byggtiden ska elever och pedagoger vara i andra lokaler men var är inte bestämt än.

https://www.smp.se/vaxjo/kommunen-satsar-130-miljoner-pa-traningsskolan-pa-norremark-byggstart-i-host/

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons