Annons
Växjö

Byggnaden på Evedal rivs

Växjö • Publicerad 5 september 2022
Det nya bygget beräknas stå klart innan sommaren 2023.
Det nya bygget beräknas stå klart innan sommaren 2023.Foto: Arkitektbolaget

Under tisdagen inleds rivningen av omklädningsrummen på Evedal i Växjö. Byggnaden är uttjänt och skicket har bedömts vara för dåligt för att renovera.

– Det känns så roligt att rivningen av de gamla omklädningsrummen på Evedal äntligen börjar så att den nya anläggningen kan stå klar i god tid till sommaren 2023, säger Jon Malmqvist (KD), ordförande, kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Nya omklädningsrum och toaletter ska byggas och målet är att den nya byggnaden ska göra Evedals strandbad till ”en fräsch anläggning tillgänglig för alla”.

Byggnaden ska också ha en kiosk och i mitten byggs en bred trappa som är gjord för att sitta i och som leder besökarna upp till takterrassen som ska möbleras.

Några av toaletter kommer att förses med värme och hållas öppna dagtid året runt för att ge service även till kallbadare och personer som besöker platsen på vintern.

bild 1/2

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons