Annons
Växjö

C föreslår kulturhus på sjukhustomten i Växjö

Växjö • Publicerad 20 april 2022
Andreas Olsson och Elisabeth Peltola.
Andreas Olsson och Elisabeth Peltola.Foto: Pressbild

När det nya akutsjukhuset i Räppe står klart kommer det nuvarande sjukhuset CLV på Söder i Växjö att stå tomt. Det är ännu inte klart vad som ska hända på CLV-tomten men nu föreslår Centerpartiet att det skulle kunna byggas ett nytt kulturhus på tomten.

Partiet vill utreda möjligheten och ser det som en gemensam satsning för Växjö kommun, Region Kronoberg och även privata medfinansiärer.

Annons

– Ett nytt kulturhus i detta unika läge utmed Växjösjön och nära goda kommunikationer skulle vara idealiskt, säger Elizabeth Peltola (C), regionråd i Region Kronoberg.

Bland annat har Regionteatern Blekinge Kronoberg länge letat efter nya lokaler men även andra delar av Växjös kulturliv önskar nya lokaler för olika typer av verksamhet.

– I Växjö är vi måna om en blandad bebyggelse på ett så centralt läge där även det offentliga tar plats. Men medborgarna ska få vara med och påverka innehållet och det är angeläget att frågan om ny regionteater får en snar lösning, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons