Annons
Växjö

C om oroligheter vid valstugan: ”Viker oss inte”

Växjö • Publicerad 23 augusti 2022
Under Karl-Oskardagarna ska personer ha varit otrevliga mot valarbetare på Storgatan.
Under Karl-Oskardagarna ska personer ha varit otrevliga mot valarbetare på Storgatan.Foto: Calle Rydqvist

I början av veckan rapporterade vi om partier polisanmält otrevliga människor vid valstugor på Storgatan i Växjö. Personer ska vid olika tillfällen ha varit högljudda och otrevliga mot valarbetare. Ett av partierna som polisanmält en händelse är Centerpartiet.

– Centerpartiet har nolltolerans mot hat, hot eller kränkningar mot våra valarbetare. Alla ska känna sig trygga att stå i valstugan både som valarbetare och besökande. Tyvärr finns det enskilda personer som utgör tråkiga undantag som inte uppträder ordentligt. Inget parti eller någon ska behöva bli utsatt för att man i demokratins anda kampanjar i valrörelsen. Vi i Centerpartiet viker oss inte utan omvandlar det till ny energi men vi kommer aldrig acceptera och kommer fortsätta polisanmäla om vi får mer hot, hat eller andra kränkningar mot oss, säger Andreas Olsson (C), Centerpartiets toppnamn i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons