Annons
Växjö

C-toppen pausar – sjukskriven för utmattning

”Jag behöver dra i handbromsen”.
Så skriver Centerpartiets ledare i Växjö på sin Facebook.
Nu tar han en paus och Tina Sturesson tar över.
Växjö • Publicerad 24 april 2023
Andreas Olsson (C) tar en paus från politiken efter att ha drabbats av utmattningssyndrom.
Andreas Olsson (C) tar en paus från politiken efter att ha drabbats av utmattningssyndrom.Foto: LENA GUNNARSSON

Centerpartiets huvudperson i Växjö, Andreas Olsson, väljer att ta en paus. I ett inlägg på Facebook skriver han att han behöver dra i handbromsen för sin hälsas skull.

”Jag har efter allt intensivt jobb i valrörelsen och det som kom efter med lika mycket arbete till, har jag kommit till en punkt där det kommit ikapp mig. Jag har blivit sjukskriven för utmattning och kommer vara helt bortkopplad i tre veckor”, skriver Olsson i sitt inlägg.

Annons

Centerpartiet hade ett tufft valrörelse förra året och tappade stort i många kommuner. Så även i Växjö där man endast fick tre mandat. Det gjorde att Andreas Olsson och hans parti lämnade Alliansen och gick över i ett valtekniskt samarbete med Socialdemokraterna som i dag är med och styr Växjö kommun.

Under tiden Andreas Olsson är sjukskriven kommer Anders Bengtsson och Tina Sturesson ta hand om frågor som Olsson arbetat med.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons