Annons
Växjö

(C) vill se ett idrottshistoriskt centrum i Växjö

Växjö • Publicerad 18 december 2021
Centerpartiet vill upprätta ett idrottshistoriskt centrum i Växjö.
Centerpartiet vill upprätta ett idrottshistoriskt centrum i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Representanter för Centerpartiet i Växjö föreslår att man ska upprätta ett så kallat ”idrottshistoriskt centrum” i Växjö. Det framgår av en opinionstext publicerad på Smålandsposten författad av Anders Franzén, Thomas Karlsson, Lars-Evert Ekman samt Annika Nilsson.

”Idrotten är det som över tid har gjort Växjö mest känt både nationellt och internationellt. Det ligger i vårt dna och betyder mycket för både vår attraktionskraft och egenbild. I dag finns dock ingen samlad dokumentation om Växjös idrottshistoria från när det började till nutid” skriver författarna i artikeln.

Annons

Centrumet ska verka som ett museum om Växjös idrottshistoria med bland annat gamla klubbmärken, matchställ, pokaler och medaljer. Detta för att minnas idrottsprofiler, stödja nya talanger och stimulera till breddad forskning.

Centern föreslår att Arenastaden ska bli plats för det idrottshistoriska centrumet.

”I planeringen för Arenastaden fanns en tanke om att skapa en drop-in lokal med kafé, bibliotek och uppehållsrum för ungdomar, föräldrar och föreningsaktiva som en träffpunkt. Kunde man här också presentera och inrymma vår spännande idrottshistoria tror vi att man verkligen skulle få en populär mötesplats. Tanken är nu dags att förverkliga”.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons