Annons
Växjö

Café i Växjö förbjuds att sälja livsmedel – hade kackerlackor på golvet

Växjö • Publicerad 7 februari 2023
Foto: Anders Johansson

Ett café i Växjö har efter ett beslut från Växjö kommun förbjudits att sälja några livsmedel. Detta efter att ägaren inte åtgärdat problem som påpekats under en tidigare kontroll.

De första klagomålen inkom under sommaren 2022 vilket ledde till att det gjordes en kontroll av verksamheten i början av september. Under den kontrollen upptäcktes en rad brister på caféet, som alla behövde åtgärdas för att få tillstånd att sälja livsmedel.

Annons

Bristerna var att lokalen saknar väsentliga utrymmen för livsmedelsverksamhet så som kundtoalett, personaltoalett med förrum, städutrymme, bänk för hantering av livsmedel, förvaring för livsmedel, mm. Lokalen var även smutsig, trasig inredning, har synliga skadedjur (kackerlackor), förvarar livsmedel på golvet och har kylvaror i rumstemperatur.

Vid en återkontroll i slutet av januari visade det sig att inga av bristerna blivit åtgärdade. Detta leder till att Miljö- och byggnämnden, med stöd av livsmedelslagen, nu förbjuder både ägaren och caféet att släppa ut livsmedel på marknaden. Förbudet gäller till det att bristerna är åtgärdade.

Till beslutet läggs det också till ett vite på 10 000 kronor som ägaren ska betala för varje gång som förbudet överträds.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons