Annons
Växjö

Cannabisplanta hittad på Teleborg i Växjö

Utmed en gångväg på Teleborg i Växjö har en läsare upptäckt vad som ser ut att vara en cannabisplanta.
Växjö • Publicerad 7 augusti 2022
Cannabisplantor har hittats utmed en gångväg på Teleborg.
Cannabisplantor har hittats utmed en gångväg på Teleborg.Foto: Privat

Med jämna mellanrum dyker nyheter om förmodade cannabisplantor upp. För ett år sedan upptäcktes en cirka två meter hög cannabisliknande planta som hade växt fram intill hundrastgården vid Trummen i Växjö.

I helgen uppmärksammade en läsare vad som ser ut att vara en cannabisplanta utmed en gångväg på Teleborg. Plantan ska vara cirka en halvmeter hög.

Annons

– Jag är ju ingen expert men det ser ut att vara cannabis. Plantan såg ståtlig ut och har rikligt med blad. Sedan vi hittade den har vi ägnat åt oss att komma på en massa teorier kring hur den kan ha hamnat där, berättar läsaren som vill vara anonym.

Den eventuella cannabisplantan är inget som polisen i Växjö känner till.

– Om det är så att någon odlar cannabis så är det ett brott som gärna får komma till polisens kännedom. Det skulle kunna vara en planta som endast är lik cannabis men tipsa oss gärna, säger Daniel Lennartsson, jourhanvade förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons