Annons
Växjö

Cazzi Opeia historisk efter Eurovision-vinsten: ”Svävar på moln”

Växjö • Publicerad 15 maj 2023
Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker från Växjö har varit med och skrivit Loreens bidrag "Tattoo".
Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker från Växjö har varit med och skrivit Loreens bidrag "Tattoo".Foto: Oscar Appelgren

I helgen vann Loreen Eurovision Song Contest med låten ”Tattoo”. Med det blev Loreen den första kvinna att vinna tävlingen två gången och Sverige har nu vunnit den internationella tävlingen sju gånger, lika många gånger som rekordinnehavaren Irland.

Vinnarbidraget är bland annat skriven av Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker. Artisten och låtskrivaren som växte upp i Tävelsås i Växjö kommun blev med det historisk. Hon är den enda som vunnit både ”The American Song Contest” och ”Eurovision Song Contest”.

Annons

”Titta vad vi gjorde!! 🥹 Vi vann!! 🏆 Att få ta hem detta pris betyder såååå mycket för mig 😭 Vilket teamwork 💪🏼 Loreen är en sån grym artist och hennes performance med ”Tattoo” är helt magisk. Stjärnorna stämde i hela processen från dagen vi skrev låten ✨ Jag kan nu stolt säga att jag slog någon form av rekord när jag var den enda personen i världen som vunnit både ”The American Song Contest” och ”Eurovision Song Contest” 🥰 Jag är svävar på moln just nu ⛅️😭”, skriver hon på Instagram.

Här saknas innehåll

Loreen i Eurovision Song Contest.
Loreen i Eurovision Song Contest.Foto: Alma Bengtsson/SVT

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons