Annons
Växjö

Cazzi Opeias låt vidare till final i American Song Contest

Växjö • Publicerad 5 maj 2022
Foto: Julia Dansarie

Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker från Växjö har haft enorma framgångar som låtskrivare och låtar som hon har varit med och skrivit har streamats flera miljarder gånger. Tidigare i år gjorde hon också stor succé som artist i Melodifestivalen och det framgångsrika året fortsätter.

Hon har tillsammans med Tingsrydsbördige Andreas Carlsson och flera andra låtskrivare skrivit Oklahomas bidrag till premiärsäsongen av American Song Contest.

Annons

Låten Wonderland som framförs av artisten AleXa tävlade i den första deltävlingen och röstades vidare till en av två semifinaler. Nu står det också klart att de amerikanska tv-tittarna gillar låten och numret och har röstat Wonderland vidare till finalen.

American Song Contest har beskrivits som en blandning mellan Melodifestivalen och Eurovision song Contest. Det är 56 olika nummer, där alla 50 delstaterna, fem amerikanska territorier och huvudstaden Washington DC finns representerade. Det är fem deltävlingar, två semifinaler och till slut en final.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons