Annons
Växjö

Centerpartiet föreslår kommunal lobbyorganisation

Växjö • Publicerad 8 juli 2022
Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö.
Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö.Foto: Filip Sjofors

Centerpartiet föreslår en kommunal lobbyorganisation för strategiska nationella frågor mellan Växjö, Kalmar och Karlskrona. Partiet anser att en samverkansorganisation behövs för att bli en större gemensam röst mot Stockholm. Det handlar om att agera för sydöstra Sveriges bästa i nationella frågor av övergripande karaktär som infrastruktur, säkring av inrikesflyg och utlokalisering av myndigheter som exempel.

– Dubbelspåret mellan Växjö och Alvesta måste börjar byggas nu och vi behöver mer satsningar undvika en infrastrukturinfarkt i Växjö kommun. Att samarbeta mer än att vara konkurrenter är viktigt för att öka sydöstra Sveriges attraktionskraft för statliga satsningar, säger, Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun.

Annons

Centerpartiet menar att sydöstra Sverige gång på gång blivit förbisedda med satsningar, inte minst kring infrastrukturen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons